Onze geschiedenis

Maurice mathieu sepia

1933: De geschiedenis van Maurice Mathieu begint in Antwerpen ...

Maurice Mathieu werd geboren in Quaregnon (Henegouwen) in 1896. De liefde voor de Antwerpse Maria bracht Maurice naar Antwerpen. Daar startte hij in 1933 met het inleggen van haring in het ‘washok’, achteraan in de tuin van zijn woning in Berchem. Al snel verhuisde hij naar de Antwerpse vismarkt in de Riemstraat. Na de oorlog verkocht Maurice vooral ingelegde haring aan Belgisch Congo. Nadien werden ook opgelegde rolmopsen in mayonaise gemaakt, de voorloper van echte salades.

Gebouw 3 sepia

Eind jaren '50: grondlegger van de smeersalades

In 1954 barst de firma uit haar voegen en verhuist naar een groter pand in de Kloosterstraat. Eind jaren ‘50 lanceert Maurice de ‘kip curry’ en ‘krabsalade’ en wordt hij één van de grondleggers van de traditionele markt van het broodbeleg. Voor deze salades gebruikte Maurice geen gewone mayonaise, maar ontwikkelde hij speciale dressings, geschikt voor het maken van salades.

Gebouw sepia

De jaren '60: uitbreiding tot aan de Schelde

De zaken gaan goed en Maurice breidt huis na huis uit, tot hij het hele blok bezit van de Kloosterstraat tot de Schelde. De productie gebeurt over maar liefst vijf verdiepingen. In 1967 overlijdt Maurice maar zijn kinderen en kleinkinderen bouwen de zaak verder uit.

Camionette sepia

De jaren '80: Maurice Mathieu in het straatbeeld

De welbekende camionettes van Maurice Mathieu worden meer en meer gezien in het straatbeeld. Alle klanten worden rechtstreeks dag in, dag uit, geleverd. Maurice Mathieu krijgt naamsbekendheid, ook buiten het Antwerpse.

MM gevel zwijndrecht

2006: nieuwe productiesite in Zwijndrecht

De vismijn verdwijnt en het Antwerpse Zuid wordt een hippe residentiële wijk, waar geen plek meer is voor een fabriek. We maken van de nood een deugd en bouwen een geheel nieuwe productiesite in Zwijndrecht.

IMG 1663

2019: overname door Altoni - Kelderman

In 2019 verkoopt de familie Van Goethem en Mathieu het bedrijf aan het familiale voedingsbedrijf Altoni-Kelderman uit Schoten. De waarden van de bedrijven liggen zeer dicht bij elkaar. De vierde generatie, de achterkleinzoon van Maurice, blijft aan boord.

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.